vrijdag 6 maart 2009

Advies aan de moslim

Alle lof zij Allah, en gebeden en vrede zij met de Boodschapper van Allah en zijn familie, metgezellen en degenen die hem bijstonden.

Beste moslim, jij bevindt je op aarde om blijk te geven aan de eenheid van Allah door Hem volgens de voorgeschreven regels te aanbidden. Ook is jou de boodschap van de Islaam toevertrouwd en dien je deze op een goede wijze door te geven. Het schikt jou niet om deze grootse taak te verwaarlozen en je vervolgens bezig te houden met wereldse zaken. Zie jezelf als een goede boom die goede vruchten voortbrengt waarvan de mensen kunnen eten. Laat je niet ontmoedigen door de wrangheid van de dagen. Probeer juist deze wrangheid en bitterheid te verdoven middels de zoetheid van het geloof. De zoetheid van het geloof en de nabijheid van Allah doen werkelijk alle tegenslagen verbleken. Zie juist deze tegenslagen als een manier om dichterbij Allah te komen. Vang ze op middels geduld en geduld zal je in rang doen stijgen. Neem genoegen met alles wat je overkomt; een beetje honger, een beetje dorst, een beetje pijn, het behoort allemaal tot de beschikking van Allah. Een beschikking waar een grote wijsheid achter verscholen ligt.

Beste moslim, mijn advies aan jou kan ik als volgt opsommen: "Jouw geloof, jouw geloof." Neem het geloof op in je hart, in je geest, in je lichaam, in je bloed, in je alles. Laat het je niet ontgaan, waardoor jij alles verliest. Waardoor jij niets meer voorstelt in de ogen van Allah. Eet volgens het geloof, drink volgens het geloof, adem volgens het geloof. Bij iedere stap van je leven; houd rekening met het geloof. Telkens als je hart verwijderd raakt van het rechte pad reinig je dit met het water van berouw. Smeer je algehele lichaam in met de balsem van iemaan. Gedenk Allah bij ieder geluid en beweging die je maakt. Put je kracht uit het prijzen van je Heer.

Beste moslim, jij behoort aan de top, dus zak niet naar beneden door je plicht te verzaken. Met jouw gebed, vasten en daden van aanbidding geef jij kleur aan deze wereld van ons. Met jouw gedrag ben jij een inspiratie voor anderen. Als jij rijk wil zijn, wees dan behoeftig aan je Heer. Buig neer voor Hem. Stel je nederig op tegenover Hem, want Hij is de Allerrijkste, Zichzelf genoegzaam. Iedere dag zien wij de bloemen om ons heen open gaan en hun geur afgeven. Het lijkt alsof de bloemen tegen ons willen zeggen: "Neem een voorbeeld aan mij en sluit je niet in, maar ga open en verspreid de geur van iemaan over alle windstreken van de aarde."

Beste moslim, je zult ongetwijfeld pijn lijden, last ondervinden en vijandig bejegend worden. Maar je moet boven dit alles staan. Niets van aantrekken. Wanneer jou dit overkomt, zoek je toevlucht tot het huis van iemaan. Sluit de deuren met een slot van geduld en gebed. Verstevig de muren met jouw liefde voor Allah en niets zal je deren.

Beste moslim, zegt: "Ik geloof in Allah" en wees standvastig wat betreft het navolgen van de voorschriften van Allah. En transformeer jezelf tot een zeeschip die deze zinkende wereld uit het water haalt en naar de oevers van genade brengt.

Beste moslim, als de zon schijnt worden alle delen van de aarde belicht en is er geen plaats meer voor donkerte. En hetzelfde geldt voor de zon van iemaan, als deze het hart binnendringt. Dan worden alle delen van het hart door het geloof verwarmd. Dus laat de zon van het geloof jouw hart binnendringen, maak kennis met de genezende werking van 'laa ilaha illa-llah' en ervaar de kracht van de overtuiging.

Beste moslim, wees een moslim en weet dat eerbaarheid en grootsheid niets te maken hebben met rijkdom en maatschappelijke positie. Het enige wat je nodig hebt, is een zuivere intentie en het leven volgens de werkwijze van de profeet (Allah's gebeden en vrede zij met hem). O Allah, maak ons tot Uw rechtgeleide dienaren en doet ons Uw Paradijs binnentreden.


Uitgetypt advies van Aboe Ismaïl
bron: www.mjede.nl